Φτάνουν στην Ευρώπη τα κορυφαία ακουστικά πιστότητας με σχεδιασμό και για mobile χρήση, της Sony που απολάμβαναν μόνο οι Japanistas από Νοέμβριο…

Τα MDR-Z1000, έχουν σαν στόχο τους audiophiles, με μαγνήτη νεοδυμίου Υψηλής ισχύος 360KJ/m3 και αποσπώμενο καλώδιο. Παρέχει για τα… χρυσά σας αυτιά εντυπωσιακή απόκριση 5Hz – 80 000Hz, με αντίσταση 24 Ohms, και ευαισθησία 106dB/mW. Σύμφωνα με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, τα MDR-Z1000 adopts έχουν και ειδικά μαξιλάρια για απόλυτη απομόνωση.

Μαζί η Sony έχει ετοιμάσει και τα ZX700 με κέλυφος Μαγνησίου / Αλουμινίου.  Απόκριση συχνότητας 5Hz – 40 000Hz, ευαισθησία 106dB/mW, και αντίσταση 24 Ohms.

Το MDR-Z1000 περικλείει την εμπειρία δεκαετιών της Sony στον τομέα του επαγγελματικού ήχου, συνδυάζοντας καινοτόμο σχεδιασμό και υλικά τελευταίας τεχνολογίας για να έχει απαράμιλλη απόδοση σε επαγγελματικές συνθήκες παραγωγής.

Οι ultra-wide μονάδες υψηλής ανάλυσης (High Definition), χρησιμοποιούν ένα νέο διάφραγμα υγρού κρυσταλλικού πολυμερούς (LCP – Liquid Crystal Polymer). Αυτό το ιδιαίτερα ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αντήχηση και αποδίδει εξαιρετικά διαυγή, φυσικό ήχο στις μέσες και υψηλές συχνότητες. Η άνεση ακόμα και μετά από πολλές ώρες χρήσης, μεγιστοποιείται χάρη στο σκελετό από ανθεκτικό, ελαφρύ κράμα μαγνησίου, το οποίο μηδενίζει την αντήχηση και αποδίδει απαλά μπάσα και καθαρές μέσες και υψηλές συχνότητες.

Τα καινούργια μαξιλάρια ήχου Noise Isolation Earpads είναι επενδεδυμένα με ειδικό αφρό ουρεθάνης για χαμηλή απώθηση («low-repulsion»). Έτσι, εξασφαλίζεται άνετη εφαρμογή, ενώ ελαχιστοποιείται η απώλεια ήχου με την εξάλειψη των κενών μεταξύ των μαξιλαριών και του κεφαλιού του χρήστη. Η απομόνωση του ήχου ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τους νέους στεγανωτικούς δακτυλίους στο περίβλημα του ακουστικού, οι οποίοι αποκόπτουν σε μεγάλο βαθμό την εσωτερική και εξωτερική απώλεια του ήχου.

Και εκτός αυτών, οι αγωγοί του καλωδίου των ακουστικών είναι φτιαγμένοι από χαλκό χωρίς οξυγόνο (Oxygen Free Copper – OFC), τύπου 7Ν (καθαρότητας 99,99999%), ο οποίος ελαχιστοποιεί τις απώλειες μεταφοράς ώστε να παραμένει ο ήχος αυθεντικός και αναλλοίωτος.

Να σας πως, ηχεία και ηχεία… Μήπως να φροντίσουμε τα αυτάκια μας με ακουστικά να ηρεμήσουμε λίγο το βράδι; Χμμμ….