Αν είστε από εκείνους/ες που έχετε παίξει σε ‘υψηλό’ επίπεδο κάποιο racing βιντεοπαιχνίδι γνωρίζετε πως για να έχετε υψηλές επιδόσεις σε κάποιον εξομοιωτή θα πρέπει ουσιαστικά να έχετε τις ίδιες επιδόσεις με εκείνες ενός αγωνιστικού οδηγού – εκτός της… φυσικής κατάστασης ενδεχομένως…

Με αυτή την έννοια η δημιουργία της Nissan/Playstation GT Academy ήταν βέβαιο πως θα είχε και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά ένας εθνικός διαγωνισμός όπου οι καλύτεροι των καλύτερων δοκιμάζονταν σε κανονικά αυτοκίνητα και τους δόθηκε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα για να δοκιμαστούν. Στη συνέχεια η ευκαιρία να κάνουν το… κανονικό σε υψηλό επίπεδο. Είναι μια ιστορία… Σταχτοπούτου αφού ένας τύπος που έπαιζε Playstation για πλάκα μέχρι τον Μάιο του 2008 από τότε έχει γίνει κανονικά οδηγός αγώνων υψηλού επιπέδου. Κάθε φορά που δόθηκε στον Lucas Ordoñez η ευκαιρία, έκανε αυτό που έπρεπε και η καριέρα του πάει άψογα…

Έτσι λοιπόν ο 25χρονος Lucas Ordoñez που σπούδαζε για το MBA του τον Μάιο του 2008 μετά από έναν… γύρο στη GT Academy με το Playstation3 Gran Turismo 5 Prologue, οδήγησε για το 2010 European GT4 Cup και μετά… έφυγε!

Το 2010, ο διαγωνισμός είχε 1.2 συμμετέχοντες gamers σε όλη την Ευρώπη και τώρα δημιουργείται και το νέο GT Academy North America ενώ, αν έχετε τη διάθεση, σήμερα 4 Μαρτίου ξεκινά ο 3ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός. Θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και θα γίνει φυσικά πάνω στο νέο Gran Turismo 5!