Με χώρο για game saves and patches…

Λίγο από το… μυστήριο που υπάρχει γύρω από το NGP (PSP2) αρχίζει και λύνεται. Τα τελευταία νέα είναι πως σε συζήτηση σε panel στην έκθεση GDC επιβεβαιώνεται πως οι Game Cards για το NGP θα έρθουν σε δύο χωρητικότητες: 2GB και 4GB. Κάθε Game Card θα έχει και 5% με 10% χώρο για game saves και patches.

Η αφαιρέσιμη flash memory κάρτα θα προσφέρεται σε δύο μεγέθη. Σε αντίθεση με το PSPGo, το NGP δεν έχει εσωτερική flash μνήμη για αποθήκευση οπότε μια τέτοια κάρτα λογικά θα πρέπει να είναι ‘επάνω’ στο καταπληκτικό αυτό μηχανάκι συνέχεια..

Είναι άγνωστο αν θα μπορείς να σώζεις δεδομένα παιχνιδιών από παιχνίδια που θα υπάρχουν σε Game Cards σε αφαιρέσιμες flash κάρτες μνήμης αλλά υποθέτουμε πως όταν τέτοιος χώρος θα υπάρχει επάνω στην Game Card του ίδιου του παιχνιδιού, μάλλον είναι απίθανο…

Η Sony θα έχει ένα μόνο submission format για developers, που σημαίνει πως όποιοι ετοιμάζουν παιχνίδι θα υποβάλουν μια έκδοση του software και για Game Card και για ‘κατέβασμα’.

Οι Game Cards των 2GB χωρούν κάτι παραπάνω από τους πιο μεγάλους UMD τίτλους που είναι περίπου 1.8GB. Λογικό αφού η ανάλυση του NGP δεν φτάνει αυτή του Xbox 360 ή του PlayStation 3 ενώ τα 4GB μοιάζουν πιο… σωστή χωρητικότητα.