H Sony A77 – ή ακόμη και Sony A800 – ήταν ένα μυστικό που λίγοι… κράτησαν πριν να έχουμε και ημερομηνία λανσαρίσματος…

Τώρα πλέον επισήμως θα περιμένουμε την αντικαταστάτρια της Sony A700 στα μέσα καλοκαιρού, όπως λένε από τη Son, και οι άνθρωποι της εταιρίας λίγο… λίγο βγάζουν τα specs στη φόρα σε διάφορα σόου. Για να δούμε λοιπόν με τη μια τι ξέρουμε μέχρι σήμερα!

Όπως είπε η υπεύθυνη δοκιμών του PhotoRadar, κυρία Angela Nicholson, υπάρχουν με σιγουριά 10 χαρακτηριστικά ‘σίγουρα’ για την Sony A77 / A800:

– ‘Διαφανής’ καθρέπτης (τεχνολογία Translucent mirror) που θα επιτρέπει γρηγορότερη εστίαση (phase detection AF) με live view
– Ηλεκτρονικό viewfinder
– Τουλάχιστον 18 megapixel APS-C Exmor αισθητήρα (αναφορές μιλούν και για κοντά στα 25 megapixels)
– 3” LCD οθόνη με 920,000 κουκίδες το λιγότερο, ίσως και μεγαλύτερο αριθμό για να ξεπεραστούν τα 1.040.000 της EOS 60D
– Οθόνη ‘σπαστή’ καλύτερη της Alpha 55 σε κίνηση
– Full HD βίντεο με AVCHD φορμά
– Ευαισθησία τουλάχιστον μέχρι το ISO 25.600, ίσως και μεγαλύτερο
– Sweep Panorama με 3D
– Ψηφιακό επίπεδο επιλεγόμενο
– Ενσωματωμένο GPS με geotag ώστε να μαρκάρεις μέσα στη μηχανή

Παλαιότερα εκπρόσωπος της Sony είχε πει ακόμη: “Η[αντικαταστάτρια της Sony A700] που είδατε σε πρόπλασμα στη CES ήταν ίδια με της Photkina, που είχα δηλώσει πως δεν είναι το τελικό σχέδιο. Θα έχει Translucent Mirror, APS-C, Exmor CMOS, HD βίντεο με AVCHD και θα στοχεύει στην αγορά της Canon EOS 60D.”

Στην νέα, πλήρη Sony ανακοίνωση πάντως σύμφωνα με το Google Translate, λεει: “Adopted a semi-transparent mirror ‘Translucent Mirror Technology’ and the newly developed “Exmor” APS HD CMOS sensors will be installed in series A mid-mount machine concept model (skeleton model) on display.”

‘Αρα η φωτό που σας δείχνει το gadgetfreak.gr είναι σχεδόν το final προιόν…

Η ουσία…

Οι χρήστες των Sony Alpha αναμένουν με ανυπομονησία την αντικαταστάτρια της Sony A700 εδώ και έναν χρόνο. Στην αγορά από το 2007, η A700 ήταν – και παραμένει – η πιο ‘σωστή’ prosumer APS-C DSLR της Sony και το πιο κοντινό προιόν στις ημι-επαγγελματικές Konica-Minolta SLR με φιλμ της… άλλης εποχής.

Τρια χρόνια μετά και με δύο full-frame DSLRs (Sony A900 και ο σχεδόν ‘κλώνος’ Sony A850) η A700 μοιάζει απομονωμένη. Οπότε…:)