Όπως οι περισσότεροι από εμάς και η Microsoft είναι έτοιμη να προχωρήσει μακριά από τον Internet Explorer 6. Η γίγαντας του software έχει δημιουργήσει ένα νέο website, το The Internet Explorer 6 Countdown, με το slogan: “Moving the world off Internet Explorer 6.”

Υπάρχουν πλέον πολλά προβλήματα με τη χρήση του IE 6 και με την εξαίρεση της συνεχιζόμενης χρήσης σε εταιρικό περιβάλλον – ή και κυβερνήσεις και intranets, δεν υπάρχει κανένας λόγος το λειτουργικό να είναι εγκατεστημένο σε υπολογιστές.

Στο νέο της website, IE6Countdown.com, η Microsoft κάνει πλέον την πιο έντονη προσπάθεια της να μεταφέρει χρήστες από την 10χρονη πλατφόρμα της. Όπως λέει το site, “10 years ago a browser was born. …It’s time to say goodbye.” Ο στόχος είναι το website να μειώσει τη χρήση του Internet Explorer 6 σε λιγότερο από 1% παγκοσμίως.

Σήμερα ο IE 6 έχει παγκόσμια χρήση 12% — αν και σε αρκετά σημεία του πλανήτη είναι κάτω από το 5%.

Το website έχει links για τους λόγους που πρέπει να κάνουν αναβάθμιση οι χρήστες, έγγραφα και στοιχεία για δίκτυα επιχειρήσεων ενώ το κύριο πρόβλημα είναι η χρήση του iE 6 στην Κίνα με το 34.5% των χρηστών να χρησιμοποιούν το IE 6. Νότιος Κορέα, Ινδία, Ταϊβάν, Σαουδική Αραβία και Βιετνάμ επίσης έχουν άνω του 10% χρήση IE 6.