Ο γίγαντας των σκληρών δίσκων, η κυρία Western Digital ανακοίνωσε χθες πως αγόρασε την Hitachi Global Storage Technologies (GST) για το αντίστοιχο των $4.3 δισεκατομμυρίων.

Η συμφωνία, όπως λέει η Western Digital στο δελτίο τύπου, “θα έχει σαν αποτέλεσμα μια εταιρία αποθήκευσης με εστίαση στον καταναλωτή, με σημαντικό κύκλο εργασιών, παγκόσμιο ταλέντο και την καλύτερη γκάμα προϊόντων όπως και ένα πλούσιο portfolio τεχνολογίας.”

Με τους όρους της αγοράς, η Western Digital — που το 2009 έριξε στην αγορά τον πρώτο 1TB 2.5” σκληρό δίσκο — θα πληρώσει $3.5 δις σε μετρητά και μετοχές αξίας $750 εκατομμυρίων στη ‘μαμά’ εταιρία της Hitachi GST, Hitachi Ltd. Ο πρόεδρος της Hitachi GST κος Steve Milligan θα είναι ο νέο πρόεδρος της Western Digital ενώ όλες οι επιχειρήσεις της Hitachi GST θα έχουν το όνομα της Western Digital.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει μια κάθετη πτώση σε εισόδημα, η Hitachi Ltd., που κατασκευάζει από… πυρηνικά εργοστάσιο μέχρι τουαλέτες (…), μειώνει το προσωπικό της, κλείνει εργοστάσια και ‘ψαλιδίζει’ τμήματα που έχουν ζημιές.

Με την Hitachi GST στην ομπρέλα της, η Western Digital μπαίνει σε ευθεία μάχη με την Seagate, αλλά και την Dell, ώστε να γίνει ένας top 5 παίκτης στην αγορά αποθηκευτικών μέσων.

Αναβρασμός…