Θα σας ακουστεί… περίεργο που θα το πούμε έτσι αλλά το 2011 ΕΙΝΑΙ η χρονιά του διαδικτύου!

Η χρήση του web, το μεγαλύτερο bandwidth, τα smartphones και τα tablets είναι σε άνοδο, αν δεν είσαι μέσα, θα είσαι σίγουρα στο τέλος της χρονιάς…

Οι “λύσεις hosting” όμως μπερδεύουν τον κόσμο στη μεγάλη του πλειοψηφία ενώ όσοι ήδη είχαν μια παρουσία είναι έτοιμοι για… facelift! Τα iPhone και iPad αλλά και τα επερχόμενα Android smartphones και tablets απλά αλλάζουν τον χάρτη.

Με άλλα λόγια ένα απλό web site builder σαν αυτό που προτείνει το Moonfruit που μάλιστα συνέλεξε χρηματοδότηση από την Silicon Valley και το fund500 Startups, ίσως είναι λύση. Η εταιρία λανσάρει ξανά ένα νέο site που θα μπορεί, όπως λένε, να στήνει design-focused sites για μικρές επιχειρήσεις.

Κύριος αντίπαλος εδώ είναι το Wix που έχει ως κύριο πρόβλημα τους πως είναι ένα ‘στρώμα’ δημιουργίας πάνω σε μια υπάρχουσα πλατφόρμα (μέσω Flash) και άρα δεν υπάρχει άλλο rendering σε φορητές πλατφόρμες. Με τη νέα χρηματοδότηση το Moonfruit χρησιμοποιεί το φιλικό-στον χρήστη Flash builder για τους… ‘νέους’ στο web.Ύστερα κάνει render σε Flash ή HTML ή ότι χρησιμοποιείς στο Web, σε φορητές πλατφόρμες ή Tablet browser.

Κάπου 3.4 εκατομμύρια sites είχαν στηθεί πάνω στο Moonfruit μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, οπότε μπορεί να το δει κανείς. Ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις – ο συνιδρυτής της εταιρίας Wendy Tan-White σημειώνει πως το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών είναι μικρές επιχειρήσεις: είναι το 99.7%!

Τον Απρίλιο το Moonfruit θα προσθέσει και εύκολο blogging με RSS. Ενδιαφέρον…