Στην αγορά αυτές τις ώρες το iPad 2, με σημαντικές ουρές και εκτιμήσεις για πωλήσεις που θα φτάσουν, όπως λέει αναλυτής τεχνολογίας του Bloomberg ακόμη και τα 600.000 τεμάχια.

Το αρχικό iPad ήταν το μηχάμημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία με βάση το εισόδημα, αφού σε 24 ώρες πούλησε 300.000 μονάδες και συνολικά έφερε $2 δισεκατομμύρια στην εταιρία σε μόλις τρεις μήνες.

Όπως σημεώνει το Bloomberg, χρειάστηκε 18 μήνες για το iPhone για να φέρει το ίδιο ποσό στα ταμείς… to bring in an equal amount.

Η αναλυτής δε της Creative Strategies, κος Tim Bajarin, προβλέπει πώληση 500.000 μονάδων iPad 2 σε 48 ώρες ενώ είπε στο Bloomberg πως “Ο ανταγωνισμός θα κυνηγά την Apple για πολλά χρόνια.”

Το iPad 2 πωλείται επισήμως στο website της εταιρίας, ενώ εκτός από τα 236 καταστήματα λιανικής της ίδιας της εταιρίας, και 10,000 AT&T, Best Buy, Walmart, Verizon Wireless και Target σημεία στις ΗΠΑ θα το πωλούν. Συγκριτικά το πρώτης γενιάς μηχάνημα πωλούνταν μόνο στα 221 Apple stores, με το 1/10 των σημείων εξωτερικής πώλησης που υπάρχουν σήμερα.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως η ραγδαία αύξηση στην τιμή της βενζίνης, αλλά και η ‘μετρημένη’ αναβάθμιση στα χαρακτηριστικά θα μειώνουν την… διάθεση των καταναλωτών. Επιπλέον μόνο ένα 20% των κατόχων του πρώτου μηχανήματος θα αναβαθμίσουν όπως λένε έρευνες…