Το ύψους 18 ορόφων διαστημόπλοιο είναι ‘ντυμένο’ με πανίσχυρα φώτα xenon καθώς μεταφέρεται στο θρυλικό κτίριο της NASA, το Vehicle Assembly πάνω σε μια φορητή πλατφόρμα εκτόξευσης. Ένα πανέμορφο ‘πλάσμα’ που ετοιμάζεται να ταξιδέψει και αυτό στο διάστημα. Μια ‘ντίβα’ που ντύνεται για την τελευταία της εμφάνιση…

Αυτοκίνητα και κόσμος στο τμήμα VIP παρακολουθούν διαρκώς…

“Νιώθεις το πόσο συναρπαστική είναι η στιγμή,” λέει ο βετεράνος αστροναύτης της NASA, Gregory ‘Box’ Johnson, που θα είναι ο πιλότος του Endeavour για την 25η και τελική πτήση του σκάφους. Η πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου “Περπατούσα μέσα από το πλήθος. Πρέπει να είναι δύο με τρεις χιλιάδες άτομα που παρά τον παγωμένο καιρό στέκονται για να δούνε τις κινήσεις του Endeavour για τελευταία φορά,” συμπληρώνει.

Το Endeavour βγήκε από την… προστασία μόλις μια ημέρα μετά την τελευταία προσγείωση του Discovery. Το Endeavour και έξι αστροναύτες είναι προγραμματισμένο να εκτοξευτεί στις 7:48 μ.μ στις 19 Απριλίου.

Το πλήρωμα περιλαμβάνει άλλους τέσσερις ειδικούς για την πτήση – mission specialists: οι Greg Chamitoff, Andrew Feustel, Michael Fincke και ο Roberto Vittori της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίες γνωστής και ως European Space Agency.

Οι αστροναύτες θα μεταφέρουν το όργανο Alpha Magnetic Spectrometer στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. ΤΟ όργανο είναι ένα μεγάλο πείραμα Φυσικής που έχει σαν στόχο να ρίξει φως στην εξέλιξη του σύμπαντος.
Θα γίνουν και τέσσερις διαστημικοί περίπατοι.