Μια νέα, μεγάλης κλίμακας αναβάθμιση από την Google για την iPhone app της φέρνει νέο σχεδιασμό και νέα χαρακτηριστικά αλλά και…. λίφτινγκ στο όνομα.

Το Google Search for iPhone, πρώην Google Mobile, λοιπόν θα διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο interface για αναζήτηση στο διαδίκτυο και πρόσβαση σε apps. Το φορητό interface αναζήτησης μοιάζει περισσότερο με το κανονικό Google.com interface. Η νέα app περιλαμβάνει και γρήγορη πρόσβαση στο Voice Search και το Google Googles, που επιτρέπουν σε χρήστες να κάνουν αναζητήσεις με βάση μια φωτογραφία.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση δε είναι το νέο search toolbar που είναι προσβάσιμο με μια σάρωση από αριστερά προς τα δεξιά. Οι χρήστες Google.com θα αναγνωρίζουν το toolbar που εξασφαλίζει πρόσβαση σε νέα, εικόνες, βίντεο, blog, συζητήσεις, social και place αναζητήσεις.

Στη νέα app υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να συνεχίσεις από εκεί που ξεκίνησες. Αν αναγκαστικά μπεις σε μια σειρά από τηλεφωνικές κλήσεις ενώ είσαι στο μέσο μιας αναζήτησης απλά γυρνάς στη σελίδα που επισκεπτόσουν κάνοντας tap στο κάτω μέρος της σελίδας. Υπάρχει και η κλασική hotlist άλλων web apps, από το Gmail μέχρι το Google Earth της εταιρίας.

Εν συντομία μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με προηγούμενη έκδοση. Απλά άργησε πολύ…