Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα που έγινε σε εταιρίες που ετοιμάζουν παιχνίδια για το πολυαναμενόμενο τετραπύρηνο (!) gaming μηχάνημα της ιαπωνική ‘κυρίας’..

Η έρευνα δείχνει πως η “αναμενόμενη” τιμή για το Sony NGP θα είναι $350 για την 3G-έκδοση και $250 για την έκδοση Wi-Fi only…

Αν και μέχρι σήμερα επισήμως η Sony δεν έχει ανακοινώσει οτιδήποτε για την τιμή του NGP ή αλλιώς του PSP 2, το μηχάνημα με τον πανίσχυρο επεξεργαστή, το multi-touch interface και τα διπλά αναλογικά χειριστήρια. που πλέον γνωρίζουμε και πότε θα εμφανιστεί, όλοι περιμέναμε λόγω της πολύ προηγμένης, ακόμη και για τα δεδομένα του φθινοπώρου, τεχνολογίας, να είναι πιο κοντά στην τάξη τιμής των $500 και άρα τον ‘κόσμο΄των tablet και όχι στα όρια των $300 των φορητών gaming συσκευών.

Η τιμή έχει υπολογιστεί με εκτίμηση αναγνωστών του Gawker gaming blog Kotaku που έκανε έρευνα για λογαριασμό της εταιρίας Toluna χθες. Η έρευνα είχε ως χορηγό τη Ubisoft, έναν developer παιχνιδιών, με τίτλο and “Ubisoft- NGP concept- US Adults.”

Σε κάποιο σημείο της έρευνας έρχεται στην επιφάνεια το θέμα της τιμής όπου διαβάζουμε: “the retail price of the Sony NGP is expected to be around $350. How likely would you be to purchase the Sony NGP now that you know this retail price;”

Αυτό σημαίνει πως η ίδια η Ubisoft είναι η πρώτο που… μαρτυρά ένα καλά σφαγισμένο μυστικό της Sony: η εταιρία ουσιαστικά θα χάνει χρήματα ή θα δουλεύει με πολύ περιορισμένο περιθώριο κέρδους για το NGP με την έκδοση χωρίς 3G να κοστίζει μόλις… $250!

Αν και η Ubisoft δεν είναι η… Sony, εδώ στο gadgetfreak και με βάση την αγορά αλλά και το σκηνικό του φθινοπώρου δίνουμε άνω του 90% αξιοπιστία στην είδηση.

Ουσιαστικά έτσι οι Ιάπωνες του gaming θα δίνουν το σύνθημα: we are back..!