Η εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και ειδίκευση στον σχεδιασμό μικροεπεξεργαστών, ουσιαστικά βγάζει χρήματα από τα σχέδια κυκλωμάτων. Σχέδια από τα οποία κερδίζει το 1%.

Τώρα πλέον ετοιμάζεται να μπει και στη μάχη πιο ακριβών επεξεργαστών από τα οποία θα κερδίζει από 1.5% έως 2% σε δικαιώματα. Τα πιο high-end σχέδια αυτά όπως η οικογένεια Cortex-A, αποτέλεσαν το 3% των συνολικών πωλήσεων για το 2010. Η εταιρία αναμένει να πουλήσει όμως αυξημένες κατά 10% ποσότητες σε αυτή την κατηγορία όπως λέει ο Διευθυντής Οικονομικών της, κύριος Tim Score σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Ο ARM θέλει να αυξήσει και το μερίδιο της στην ψηφιακή τηλεόραση σε περισσότερο από 60% “στα επόμενα χρόνια” από το 35% που έχει σήμερα, είπε ο Mr. East.

“Τα επόμενη χρόνια προϊόντα όπως ψηφιακές τηλεοράσεις, σκληροί δίσκοι και μικροελεγκτές είναι μια αγορά στην οποία έχουμε εργαστεί πολύ,” συμπλήρωσε.

Η ARM αναμένει η αγορά μικροελεγκτών να ανέλθει σε εννέα εκατομμύρια τεμάχια το 2015 από πέντε εκατομμύρια πέρυσι. Ο κύριος East είπε πως η συγκεκριμένη αγορά θα ανέβει αφού έχει σχέση με τη μείωση κατανάλωσης.

Σε πιο μακροχρόνια βάση ο κος East είπε πως η εταιρία εξετάζει και την αγορά κέντρων δεδομένων που για την ώρα κυριαρχείται από την μεγάλη της αντίπαλο, την Intel Corp. Δήλωσε πως θα μπει στην αγορά των server με μακροπρόθεσμη προοπτική και γνωρίζει πως δεν θα έχει έσοδα πριν το 2014 ή το 2015 αλλά με την τεχνολογία της ARM οι αγοραστές θα καταναλώνουν την μισή ενέργεια.

Για το άμεσο μέλλον δε, η ARM αναμένει τα smartphones να είναι ο βασικός παράγοντας αύξησης κύκλου εργασιών.

Η αγορά των smartphone αναμένεται να αυξηθεί 40% φέτος, είπε ο κος. East αφού είμαστε “…νωρίς στο κύμα των smartphones που έχουν λιγότερο από το 30% της αγοράς, αλλά αναμένεται να ξεπεράσουν το 50% σε πέντε χρόνια.

Έξι δισεκατομμύρια σχεδιασμένα από την ARM βρέθηκαν στην αγορά το 2010, νούμερο που θα φτάσει τα επτά με οκτώ εκατομμύρια το 2011, είπε ο κος Score της εταιρίας.

Τα σχέδια της ARM ‘κινούν’ και το Apple iPhone αλλά και tablet όπως το Apple iPad.

Περισσότερα εδώ