Θα είναι η χρονιά που θα ‘πετάξει’ το 3D gaming; Δεν είναι λίγοι που το πιστεύουν. Άλλωστε εδώ στο gadgetfreak.gr πιστεύουμε πως ο 3D… ‘πάει’ με το gaming ίσως περισσότερο από τις ταινίες…

Με τη Nintendo να έχει μόλις ρίξει στην αγορά το 3DS της – μια φορητή παιχνιδομηχανή με 3D ικανότητες, και το PlayStation 3 να έχει ήδη ρίξει στην αγορά ουκ ολίγα παιχνίδια 3D και να τα υποστηρίζει με την αναβάθμιση που έχει υποστεί, φαίνεται πως υπάρχει πλέον χώρος για… ‘παιχνίδ’ι από τις εταιρίες.

Well this year, more and more games are starting to go stereoscopic 3D, including two upcoming Marvel Comics games. Sega has announced that the Thor: God of Thunder and Captain America: Super Soldier games will be in 3D on platforms that support it.

Αυτή σημαίνει πως παιχνίδια που θα δουλεύουν σε 3D στο 3DS και το PS3 – φυσικά χρειάζεσαι μια 3D TV, θα πληθύνονται. Όπως δήλωσε λοιπόν ο κύριος Gary Knight, Αντιπρόεδρος Marketing για τη Sega, “Το να παίζεις σαν ο Captain America με τις σφαίρες να σε ξυρίζουν σε stereoscopic 3D και να έχεις μια γιγαντιαία οβίδα Frost Giant charge μπροστά σου στο “Thor”, θα φέρει ένα απίστευτο επίπεδο αδρεναλίνης στην όλη εμπειρία gameplay.”

Ακούγεται όντως σωστό και λογικό και η αλήθεια είναι πως θα αποτελεί μια εμπειρία ‘βύθισης’ μέσα στο gaming. Άλλωστε είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένες οι ταινίες με το παιχνίδι και όταν η ταινία θα είναι σε 3D εύκολα έχεις συνηθίσει και το ‘περιμένεις’ φυσιολογικά σε παιχνίδι…