Μια έρευνα έκανε το Best Buy στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω στο πως αντιλαμβάνονται το 3D οι καταναλωτές λίγο πριν το λανσάρισμα του Nιntendo 3DS με… ανάμικτα αποτελέσματα…

Από τα 2.000 άτομα που ρωτήθηκαν, το Best Buy βρήκε πως το 48% θεωρούν πως η τεχνολογία είναι πολύ ακριβή ενώ από την άλλη τουλάχιστον το 70% είχε εμπειρία με την τεχνολογία και μάλιστα “…ευχαριστήθηκε” τη χρήση.

Από την άλλη το μεγαλύτερο μέρος της χρήσης δεν ήταν στο σπίτι. Μόνο το 16% έχει δει 3D σε τηλεόραση σε σπίτι, δικό του ή άλλου.

Η 3D εμπειρία…

“Εξελίξεις στην τεχνολογία κάνουν τις ζωές μας πιο ευχάριστες και διασκεδαστικές, πιο παραγωγικές και συνδεδεμένες,” είπε ο κύριος Rob Wilkins, Υπεύθυνος για το τμήμα “Home Theatre and Entertainment” στην εν λόγω αλυσίδα που σκοπό έχει να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου πως το 3D είναι πολύ ακριβό: “Με την δημοφιλία κάποιων blockbusters όπως το “Avatar”, άτομα πιστεύουν ίσως πως μπορούν να πετύχουν μια αποτελεσματική 3D εμπειρία χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ για 3D TV και άλλο εξοπλισμό,” συμπλήρωσε.

Με άλλα λόγια παντού η ενημέρωση είναι ελλιπής για το ότι μια ‘καλή’ 2D τηλεόραση ουσιαστικά δεν σου ζητά χρήματα πλέον για το 3D…