Για τους λάτρεις της απόλυτης οδήγησης σε δύο τροχούς η Yamaha δημιούργησε ένα νέο προϊόν που έχει σαν στόχο να κάνει πιο σωστές αποσβέσεις της στρέβλωσης του σασί μια μηχανής ή ενός σκούτερ.

Όλα τα δίτροχα έχουνε πρόβλημα με στρέβλωση σε διάφορες φάσεις της οδήγησης και ειδικά σε πιο ‘σκληρή’ οδήγηση. Αν και η συγκεκριμένη αίσθηση δεν αποτελεί κάτι παράλογο σε οριακές συνθήκες έστω και μια μικρή απόκλιση στον έλεγχο μπορεί να αλλάξει το πάτημα της μηχανής στο όριο.

Για να βρει κανείς το σωστό σημείο μπορεί να χρησιμοποιήσει το νέο δημιούργημα της εταιρίας, το Power Beam. Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για να “απορροφά” ενέργεια από την στρέβλωση του σκελετού και να την μετατρέπει σε θερμική ενέργεια που στη συνέχεια αποβάλλεται. Η εταιρία ισχυρίζεται πως επιπλέον βελτιώνεται και η οδηγική συμπεριφορά.

Σε ποια μοντέλα της Yamaha διατίθεται; αν περιμένατε να είναι στις πιο hard core street… γελιέστε: θα το διαθέτει το T-Max scooter του Ιάπωνα κατασκευαστή – που μαθαίνουμε πως είναι… hit στους φαν του tuning…