Συνδυάζοντας το παιχνίδι και την φιλανθρωπία, η Sony Online Entertainment δημιούργησε εικονικά αντικείμενα μέσα στα on line παιχνίδια που οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν και να υποστηρίξουν έτσι όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι…

Παίκτες αρκετών παιχνιδιών της SOE μπορούν να αγοράσουν ένα άνθος κερασιάς μέσα από την in-game αγορά που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη συνειδητοποίηση του κοινού στα θέματα της μεγάλης αυτής τραγωδίας.

Η SOE θα δωρίσει $10 από κάθε άνθος κερασιάς που θα αγοραστεί ανάμεσα στις 25 και 28 Μαρτίου στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για τις προσπάθειες τους στην αντιμετώπιση της τραγωδίας.

Επιπλέον, εκτός από τις κερασιές, εναλλακτικά αντικείμενα είναι διαθέσιμα στο Magic: The Gathering-TacticsStar Wars Galaxies και το PoxNora. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο συγκεκριμένο site.

Η προσπάθεια τη SOE είναι μια ακόμη – λίγο πιο ‘παιχνιδιάρικη’…, κίνηση αρωγής των ανθρώπων της Sony που έχουν ήδη δωρίσει $3.6 εκατομμύρια σε προσπάθειες ανακούφισης από την τραγωδία μέχρι σήμερα στην χώρα όπου χτυπά η ‘καρδιά’ των καταναλωτικών ηλεκτρονικών και της ίδιας της Sony.

Εν τω μεταξύ η ιδέα της ‘επικοινωνίας’ των social media και της φιλανθρωπίας είναι αποτελεσματική ήδη όπως συνέβη με τον σεισμό στη Αϊτή πέρυσι και το πείραμα του Ερυθρού Σταυρού κάτι που ο οργανισμός επαναλαμβάνει  φέτος στην Ιαπωνία.

Αλλά και τα, PayPal, Jiwire, Tumblr και άλλα μέσα προσφέρουν βοήθεια ενώ η Zynga, δημιουργός του FarmVille και άλλων βασισμένων στο Facebook παιχνιδιών, προσφέρει τρόπους να δωρίσει κανείς με την αγορά ψηφιακών αγαθών σε παιχνίδια, αντικειμένων και εφοδίων που χρειάζεται η Ιαπωνία.

Η χρήση από την SOE του άνθους της κερασιάς είναι και συμβολική και το ίδιο σύμβολο χρησιμοποίησε και η πρόσφατη έκδοση του βαρυσήμαντου “New Yorker” σε εξώφυλλο για να μιλήσει για την πυρηνική ενέργεια…