Σύμφωνα με το WinRumors, site με ειδήσεις και ΄φήμες’ για την Microsoft, η εταιρία έχει αρχίσει να δίνει σε επιλεγμένους κατασκευαστές πρώτες εκδόσεις των Windows 8 ώστε να αρχίσουν να ετοιμάζονται στα την κανονική κυκλοφορία του νέου λειτουργικού, κάποια στιγμή το 2012…

Σύμφωνα με την αναφορά η Microsoft έχει αρχίσει να δίνει την έκδοση “milestone 3″ μεταξύ άλλων στην Hewlett-Packard και άλλους πωλητές λιανεμπορίου.

Η Microsoft έχει πει ελάχιστα σε δημόσιο λόγο για τα Windows 8 κάτι λογικό εξάλλου αφού ήδη τα 7 ‘συλλέγουν’ τους καρπούς της επιτυχίας.

Στο ξεκίνημα της χρονιά η εταιρία είχε πουλήσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια αντίτυπα του λειτουργικού συστήματος αν και το νούμερο είναι ελαφρώς μικρότερο από το αναμενόμενο. Οι πωλήσεις tablets και smartphones άλλωστε ‘ροκανίζουν’ τις πωλήσεις των netbook μια κατηγορία για την οποία συμφωνούμε με τον Microsoft CFO που είπε πως το προϊόν “…πέρασε την ακμή του.”

Πότε στην αγορά;

Ολλανδικό site της Microsoft πέρυσι έκανε αναφορά για ένα χρονοδιάγραμμα που ‘δίνει’ το 2012 για τα Windows 8 αλλά πέρα από αυτό η μόνη ένδειξη για το λανσάρισμα των Windows 8 είναι από την ομάδα server της εταιρίας που ετοιμάζεται για μια “μεγάλη κυκλοφορία” το 2012.

Συνήθως αμέσως μετά τις νέες εκδόσεις των Windows Server έχουμε και λειτουργικά συστήματα για desktop λειτουργικά συστήματα. Άλλη πληροφόρηση, όπως και διαρροή εικόνων οδηγούν στο ότι η Microsoft και άλλοι OEM κατασκευαστές δουλεύουν πάνω σε Windows 8 tablets.

Κοινό λανσάρισμα ενός νέου λειτουργικού για PC και tablet; Δεν μοιάζει απίθανο αν η εταιρία ΔΕΝ θέλει να χάσει την τεράστια αγορά των φορητών tablet, slate, κ.ο.κ…

PS Πάντως η πιο σίγουρη πληροφορία είναι πως τα Windows 8 θα υποστηρίζουν ARM CPU εκτός από Intel βασισμένους επεξεργαστές…