Με δήλωση της απαντά η Nintendo σε μια σειρά από παράπονα για gamers που υποφέρουν από πονοκεφάλους και κούραση στα μάτια όταν παίζουν με τη νέα κονσόλα 3DS.

Παρά το αρκετά πετυχημένο λανσάρισμα της κονσόλας που υπόσχεται εικόνα 3D χωρίς γυαλιά στο φορητό μηχάνημα της, αγοραστές όπως αναφέρει το techradar δηλώνουν πως είναι αδύνατο να παίξουν με άνεση με το μηχάνημα.

Αφηψώντας τις δηλώσεις ο κύριος Rob Saunders, υπεύθυνος για την Nintendo UK στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων , λέει πως οι εντυπώσεις είναι συντριπτικά θετικές μετά το λανσάρισμα την περασμένη Παρασκευή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Έχουμε δείξει το Nintendo 3DS σε πολλαπλά events σε όλο τον κόσμο και έχουμε λάβει θετικές ενδείξεις από χιλιάδες άτομα με λίγα αρνητικά σχόλια,” είπε στο Maxconsole.

Κάντε ένα… διάλειμμα!

“Όπως με οτιδήποτε που απαιτεί να εστιάσεις και να διαβάζεις από το διάβασμα μέχρι την οθόνη ενός υπολογιστή, τα διαλείμματα, και τα συχνά διαλείμματα συνιστώνται,” αναφέρει η εταιρία.

“Όταν βλέπεις κάθε τύπου 3D εικόνες μπορεί να έχεις μικρές ενοχλήσεις. Η επίδραση είναι σύντομη και δεν διαρκεί για μακρόχρονο διάστημα,” συμπληρώνει η εταιρία.

“Το Nintendo 3D σχεδιάστηκε με έναν ρυθμιστή ‘3D depth slider’ που ρυθμίζει το 3D εφέ,” λέει ο κος Saunders.

Ουσιαστικά αυτό που ακούμε είναι πως δεν πρέπει να κοιτάς… πολύ ώρα μια μικρή οθόνη! 🙂