Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media, tech talk / science

Κακές πωλήσεις PC και παραίτηση για τον CEO της Acer…

Μετά από διαφωνία… xl με το διοικητικό συμβούλιο ο Acer CEO και πρόεδρος Gianfranco Lanci, παραιτήθηκε.

Η πρόεδρος της Acer σύμφωνα με χθεσινή δήλωση, ήταν σε μια κακή σχέση με την εταιρία επί μήνες και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου J.T. Wang θα αναλάβει τη θέση μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Ο Lanci ήταν κάποτε ο σωτήρας της Acer όταν έφτασε το 1997 στην εταιρία ενώ έγινε πρόεδρος το 2005 και CEO το 2008. Χάρη στις κινήσεις του βελτιώθηκε η θέση της εταιρίας στην Ευρώπη ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει δώσει μάχη με τη Dell ως δεύτερη σε πωλήσεις εταιρία PC στον κόσμο.

Από την άλλη ο καιρός για τα PCs είναι δύσκολος τελευταία και παρά την έκρηξη των netbook που βοήθησε την εταιρία, ο θάνατος τους με την έλευση των tablet έδωσε 10% μείωση στις πωλήσεις το 2010 για τον κατασκευαστή από 3% άνοδο.

Αν και η εταιρία ισχυρίζεται πως τα PC θα είναι η κύρια ‘δουλειά’ της – “Ο προσωπικός υπολογιστής θα είναι ο πυρήνας της δουλειάς μας,” λέει ο κύριος J.T. Wang, έχει αποφασίσει να μπει στα tablet και τις λοιπές φορητές συσκευές.

Η Acer ετοιμάζει το Iconia Tab A501, ένα Android tablet για τον Απρίλιο, ενώ και ένα μεγάλο με οθόνη 4.8” Android smartphone, το Iconia Smart, ετοιμάζεται…

Related posts

Streaming υπηρεσία μουσικής ξεκινά η Google – στην Ινδία…

gadgetfreak
14 years ago

Σύνδεση Dropbox + Google

gadgetfreak
6 years ago

Μάθε πόσο θα ζήσεις με μια εξέταση αίματος…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version