Μετά από διαφωνία… xl με το διοικητικό συμβούλιο ο Acer CEO και πρόεδρος Gianfranco Lanci, παραιτήθηκε.

Η πρόεδρος της Acer σύμφωνα με χθεσινή δήλωση, ήταν σε μια κακή σχέση με την εταιρία επί μήνες και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου J.T. Wang θα αναλάβει τη θέση μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Ο Lanci ήταν κάποτε ο σωτήρας της Acer όταν έφτασε το 1997 στην εταιρία ενώ έγινε πρόεδρος το 2005 και CEO το 2008. Χάρη στις κινήσεις του βελτιώθηκε η θέση της εταιρίας στην Ευρώπη ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει δώσει μάχη με τη Dell ως δεύτερη σε πωλήσεις εταιρία PC στον κόσμο.

Από την άλλη ο καιρός για τα PCs είναι δύσκολος τελευταία και παρά την έκρηξη των netbook που βοήθησε την εταιρία, ο θάνατος τους με την έλευση των tablet έδωσε 10% μείωση στις πωλήσεις το 2010 για τον κατασκευαστή από 3% άνοδο.

Αν και η εταιρία ισχυρίζεται πως τα PC θα είναι η κύρια ‘δουλειά’ της – “Ο προσωπικός υπολογιστής θα είναι ο πυρήνας της δουλειάς μας,” λέει ο κύριος J.T. Wang, έχει αποφασίσει να μπει στα tablet και τις λοιπές φορητές συσκευές.

Η Acer ετοιμάζει το Iconia Tab A501, ένα Android tablet για τον Απρίλιο, ενώ και ένα μεγάλο με οθόνη 4.8” Android smartphone, το Iconia Smart, ετοιμάζεται…