Η ιταλική εταιρία με τη γερμανική διοίκηση επέλεξε να δείξει στην έκθεση 2011 JEC Composite Show στο Παρίσι μια.. ‘γυμνωμένη’ Lamborghini Aventador και το hi tech σασί της…

Να θυμίσουμε πως η Lamborghini Aventador LP700-4 έχει ένα μοναδικό σασί από συνθετικό κράμα που συνδυάζει άνθρακα και ίνες με ενισχυμένη δομή -reinforced carbon fiber composite.

Το συνθετικό υλικό το ανέπτυξε η ίδια η εταιρία σε συνεργασία με την εταιρία αεροναυπηγικής Boeing και τους μηχανικούς της ενώ η ίδια η ‘κούκλα’ έχει συνθετικά υλικά και σε πολλά άλλα εξαρτήματα όπως τροχούς, καθίσματα και άλλα σημεία.

Οι άνθρωποι της εταιρίας με βάση μελέτη της Lucintel διαβλέπουν αύξηση στο χρήση τέτοιων υλικών σε ποσοστό 65% τα επόμενα χρόνια, ενώ για να φτάσουν σε παραγωγή τα υλικά χρειάστηκε να δοκιμαστούν με την πρωτότυπη Sesto Elemento. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στον έκθεση ο κύριος Luciano De Oto, Διευθυντής του Lamborghini Advanced Composite Research Center (ACRC), σημείωσε πως όλο το όχημα ζυγίζει μόλις 999 κιλά σε σύγκριση με τα 1410 κιλά της Gallardo.

‘Διαστημική’… δίαιτα με όπλο CFRP :)!