Μια ιδέα που είναι από τις συμμετοχές φιναλίστ στον διαγωνισμό Philip Livable Cities Awards, ανήκει στον κύριο Andrew Burdick και έχει την ονομασία “Smart Athletic Grid Light”…

Τι λύση δίνει; μα στο μεγάλο πρόβλημα του αστικού χώρου που έχει ανάγκες συγκεκριμένες και θέλουμε να τις καλύψουμε με ‘βιωσιμο’ τρόπο…

Το ζήτημα μας είναι οι… αλάνες και οι χώροι άθλησης. Για ποιο λόγο λόγο να σπαταλούμε ηλεκτρικό ρεύμα για να τις φωτίσουμε όταν χρειαζόμαστε απλά τον.. ήλιο;

Σε συνεργασία με την Ennead, είναι μια ιδέα που είχε τον ‘σπόρο’ της σε συζητήσεις με σχολεία και ομάδες που εκτελούν διάφορες δραστηριότητες στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ο κος Burdick αντιλήφθηκε πως το ζήτημα συχνά δεν ήταν ο ίδιος ο χώρος αλλά η χρήση του. Οι πιο πολλές ομάδες είχαν ανάγκη τον χώρο τις ίδιες ώρες. Το σύστημα Smart Athletic έχει αυτό το στόχο, να αυξήσει τον χρόνο χρήσης του χώρου σε/από μια κοινότητα με το μικρότερο δυνατό κόστος στο πορτοφόλι ενός δήμου…

Η σχεδίαση του Burdick συνδυάζει μια ποικιλία από τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην πόλη της Νέας Υόρκης – και όχι μόνο… Τα φώτα χρησιμοποιούν ενέργεια από τον αέρα και τον ήλιο. Σε κάθε τοποθεσία η χρήση ‘κόβεται και ράβεται’ ανάλογα με τη θέση του χώρου. Αν είμαστε σε μια περιοχή με περισσότερη ενέργεια από τον άνεμο η ανεμογεννήτρια στα φώτα ανεβαίνει ή κατεβαίνει σε ύψος ανάλογα με τις ανάγκες. Με τον ίδιο τρόπο αν υπάρχει περισσότερο φως τα πάνελ περιστρέφονται για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή έκθεση στις ακτίνες του ήλιου. Στο τέλος, σε ένα ιδανικό σενάρια με τις τεχνολογίες σε χρήση υπάρχει αρκετή ενέργεια για να φωτίζεται το γήπεδο με χαμηλό κόστος συντήρησης και τοποθέτησης.

Αν λάβει χορηγία από τη Philips, θα ετοιμαστεί λειτουργικό πρωτότυπο και θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά πως πάντα υπάρχουν καλύτερες λύσει σε προβλήματα.

Το πρωτότυπο του Burdick με την ονομασία “Sustainable Philanthropy,” είναι μια καταπληκτική ιδέα και ο ελπίζουμε να βρει εφαρμογή άμεσα…