Το καλοκαίρι του 2010, η εταιρία PizzaExpress έδωσε στη λονδρέζικη εταιρία σχεδιασμού Ab Rogers Design (ARD) τη δουλειά της… μεταμόρφωσης του εστιατορίου της στην οδό Richmond σε ένα ‘Living Lab’ που θα συνδυάζει πειραματικό σχεδιασμό, εξελίξεις στην ακουστική των εστιατορίων (!) και μια νέα προσέγγιση με άλλη… ενέργεια στην παρουσίαση και την υπηρεσία.

Τι να πούμε, πως είναι μια καταπληκτική δουλειά; Και να σκεφτείτε πως σερβίρει την… ταπεινή Pizza!

Αρχιτέκτονες: Ab Rogers Design, σε συνεργασία με το DA. Studio
Τοποθεσία: Red Lion Street, Λονδίνο, TW9 1RE., Αγγλία Branding και Γραφιστικός Σχεδιασμός: Graphic Thought Facility
Σύμβουλος Ακουστικής: Sergio Luzzi, Vie En.Ro.Se
Κατασκευαστής: Atlas

Η όλη σχεδίαση έχει την έμπνευση της από τη Νάπολι και τα κιόσκια με το φαγητό αλλά με ένα πολύ freshly look. Στο κέντρο και σε κοινή θέα ως ‘πρωταγωνιστής’ το φρέσκο φαγητό αλλά και μια νέα παλέτα χρωμάτων παντού, σήμανση και συστήματα τραπεζιών που ενισχύουν το αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Roger δούλεψε και με ειδικό στην ακουστική, τον κύριο Sergio Luzzi με ακουστικούς θόλους πάνω από τα τραπέζια που δημιουργούν πιο ‘ιδιωτικά’ σημεία. Όλοι οι θόλοι έχουν iPod docks, διακόπτες dimmer και κουμπιά κλήσης. Η ακουστική σχεδίαση συνολικά μειώνει τον ανεπιθύμητο θόρυβο κατά 50%, όπως σημειώνει το ειδικό πρόγραμμα BBC TWO See Hear.

Περιοχές δραστηριότητας για τα παιδιά, προγράμματα διαδραστικής εκμάθησης ‘stealth-learning’ ενώ τα μικρά μπορούν και μαθαίνουν να κάνουν τις δικές τους πίτσες με τη βοήθεια των… pizzaiolos!