Με 19 μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και την μάχη για τον Λευκό Οίκο του 2012 να είναι πλέον ορατή, ξεκίνησε την νέα του καμπάνια για τις εκλογές του φθινοπώρου του 2012 με ένα YouTube video, μια ομοβροντία από e-mail και στοχευμένα κείμενα από χθες. Το YouTube βίντεο, “Ξεκινά με Εμάς,” βγήκε την Κυριακή στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει αληθινούς ψηφοφόρους με τα μικρά τους ονόματα.

Σε ένα πρώτο σημάδι για το πόσο αυτή τη καμπάνια θα διαφέρει από την άλλη, ένα μήνυμα ελπίδας έχει συνδυαστεί μαζί με μια παραδοχή των ορίων του υποψηφίου: “Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Obama είναι ένα μόνο άτομο και επιπλέον έχει δουλειά να κάνει. Τον πληρώνουμε για να κάνει μια δουλειά,” λέει η Alice, μια ψηφοφόρος από το Μίσιγκαν. “Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ‘Hey, μπορείς να πάρεις μια άδεια και να μας δώσεις όλους ενέργεια;”

Ένας άλλος ψηφοφόρος με το όνομα Ed από τη Βόρεια Καρολίνα παραδέχεται επίσης πως δεν συμφωνεί με τον Ομπάμα σε όλα, “… αλλά τον σέβομαι και τον εμπιστεύομαι,” συμπληρώνει. Μαζί με το βίντεο είχαμε και τα email αλλά και τα κείμενα προς τους υποστηριχτές που έλεγαν πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα καταθέσει τα χαρτιά με την αρμόδια Επιτροπή -Federal Election Commission, τη Δευτέρα.

Στο κείμενο υπάρχει link στο επίσημο site του Ομπάμα για την καμπάνια του 2012 run. Ήδη υπάρχουν και διαφημίσεις στο Facebook με διαφορετικές εκδοχές του, “You in yet?”

Πάντως η επιτυχία της καμπάνιας του Obama 2008 θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Το “Obama for America”, όπως ήταν η ονομασία κέρδισε δύο βραβεία στα Βραβεία “Cannes Lion International Advertising Awards” το 2009 κυρίως για τη χρήση των social media όπως του κοινωνικού δικτύου My.BarackObama.com και του, νεαρού τότε, Twitter.