Μέχρι στιγμής η Ford δεν έχει πει πολλά για την κατάσταση στα εργοστάσια της και την παραγωγική διαδικασία σε σχέση με την καταστροφή στην Ιαπωνία. Τώρα ο κατασκευαστής δηλώνει πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να αλλάξει τη διαδικασία παραγωγής της. Το Detroit News αναφέρει πως η Ford θα κλείσει το εργοστάσιο της στην πόλη Louisville στο Kentucky λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών…

Στο εργοστάσιο παράγονται τα μοντέλα Ford Expedition, Ford Super Duty όσον αφορά τα φορτηγά, αλλά και το Lincoln Navigator. Ο αναλυτής πωλήσεων της Ford, κος George Pipas δεν ανέλυσε συγκεκριμένα ποιο εξάρτημα είναι σε έλλειψηi αλλά σημείωσε επιπλέον πως έτερη αιτία είναι και οι χαμηλές πωλήσεις οχημάτων.

Η Ford θα κλείσει επιπλέον το εργοστάσιο της στο Flat Rock του Michigan όπου παράγονται οι γνωστές Mustang καθώς η εταιρία έχει αποθέματα 116 ημερών για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Στην Ευρώπη η Ford θα αδρανοποιήσει τα εργοστάσια της στο Genk του Βελγίου που παράγει το Mondeo, το S Max και το Galaxy ώστε να μην έχει προβλήματα με ροή εξαρτημάτων στο μέλλον.

Η Ford ανακοίνωσε πως τα γεγονότα στην Ιαπωνία θα μπορούσαν να επηρεάσουν και τη μελλοντική παραγωγή αλλά δεν λέει συγκεκριμένα σε ποιο βαθμό ενώ τονίζει πως αναζητεί και άλλες πηγές εξαρτημάτων.