O καινοτόμος Sir Richard Branson, ο ιδρυτής τους διάσημου Virgin Group μόλις μας ανακοίνωσε πως στα σχέδια του είναι να στείλει κοινούς ανθρώπους – και όχι εκατομμυριούχους όπως με το Space X, στα βάθη των… ωκεανών!

Η νέα ιδέα του ιδιόρρυθμου κυρίου Branson αφορά την κατασκευή ενός υποβρυχίου με μήκος περί τα 6 μέτρα που θα είναι για τουρισμό στη θάλασσα όχι όμως… επιφανείας αλλά με δυνατότητα να μας καταστήσει κοινωνούς της εμπειρίας του Καπετάνιου Νέμο: το υποβρύχιο σκάφος θα μπορεί να καταδυθεί σε βάθος έως και 10.000 μέτρα!

Το νέο φιλόδοξο σχέδιο έχει την ονομασία Virgin Oceanic και θα χρησιμοποιεί το πρωτοποριακό υποβρύχιο με την ονομασία DeepFlight Challenger που κατασκευάζει η εταιρία Hawkes Ocean Technologies. Ο ίδιος ο Branson θα πει, “υπάρχουν τόσα που μπορεί να εξερευνήσει κανείς και να ανακαλύψει. Θα συναντήσουμε φυσικά συναρπαστικά πλάσματα και θα μάθουμε απίστευτα πράγματα που θα είναι χρήσιμα στην ανθρωπότητα.”

Έστω και αν φαίνεται πως ο πάντα χαμογελαστός μεγιστάνας δανείζεται λίγο από… Κουστώ, τα σχέδια είναι φιλόδοξα. Μιλούν για πέντε καταδύσεις τα επόμενα δύο χρόνια με εμπορική χρήση και εκμετάλλευση το 2012.

Τώρα για την τιμή, αναμένουμε…