Τι διαφορά κάνει ένα millisecond!

Όταν μιλάμε για το browsing στο διαδίκτυο μετρά κάθε δευτερόλεπτο. Κυριολεκτικά. Και όσες λιγότερες στιγμές μεσολαβούν ανάμεσα στο click ενός ποντικιού και μια φορτωμένη σελίδα, τόσο το καλύτερο!

Η ταχύτητα για τους πιο πολλούς που σερφάρουν είναι σχεδόν… τρέλα! Διαρκώς εκνευρισμένοι με μια αργή σύνδεση, και με έναν διακαή… πόθο για πιο γρήγορο browser.

Η όλη πραγματικότητα είναι μια τρέλα και για ιδιοκτήτες site: οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες site θα υποστούν τις δυσάρεστες συνέπειες της αργοπορίας: τρία δευτερόλεπτα αναμονή μπορεί να σημαίνουν χαμένη επίσκεψη.

Επιπλέον και η αντίληψη του τι σημαίνει αργή σύνδεση είναι κάπως… διεστραμμένη! Οι έρευνες δείχνουν πως όσο περιμένουμε να φορτώσει μια σελίδα στο browser tab, οι σελίδες φαίνεται να φορτώνουν 15% αργότερα από όσο πραγματικά φορτώνουν. Το κενό αντίληψης μεγαλώνει 35% όταν απομακρυνθείς από τον υπολογιστή.

Σκεφτείτε πως η Amazon.com αύξησε κατά 1% τις πωλήσεις της για κάθε 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου βελτίωση στην φόρτωση της σελίδας. Η Aol λέει πως οι χρήστες με το κορυφαίο 10% της ταχύτητας είδαν 50% περισσότερες σελίδες από επισκέπτες στο κάτω 10%.

Η εταιρία site optimization Strangeloop μας… νοικοκύρεψε με το να κάνει τα στατιστικά εικόνα.

Δείτε το όμορφο infographic…

Για ιδιοκτήτες site κάντε έναν έλεγχο στη δωρεάν Google σελίδα/εργαλείο, Page Speed Online.