Δεν ήταν ικανοποιημένη η Mercedes-Benz με το πως πήγε στην πρώτη της έκδοση – απέτυχε τότε και στα περιβόητα τεστ ταράνδου. Κι όμως κατασκεύασε και δεύτερη γενιά. Την οποία και πάλι οι φήμες πριν από λίγα χρόνια έλεγαν πως δεν θα συνεχίσει με τρίτο μοντέλο. Αλλά οι καιροί αλλάζουν…

Και αλλάζουν… όμορφα. Ο Γερμανός κατασκευαστής ετοιμάζει την πιο φρέσκια νέα A-class (M270). Σας είχαμε δείξει σε πρώτο πλάνο ένα σκίτσο που διέρρευσε, τώρα έχουμε και την Concept A.

Η Mercedes-Benz Concept A είναι ουσιαστικά μια ‘φτιαγμένη’ έκδοση της επερχόμενης 2012 A-Class. Σε σχεδιαστική γραμμή που μοιάζει ευθυγραμμισμένη με την υπόλοιπη οικογένεια, η νέα πιο τετραγωνισμένη μύτη είναι πιο επιθετική και έχει σε κεντρικό ‘ρόλο’ το γνωστό τριάκτινο αστέρι.

Από τα πλάγια το Concept A δείχνει να έχει τις διαθέσεις της CLS αλλά της ακριβοθώρητης R-Class. Αν οι πολύ γλυπτές γραμμές του concept μοντέλου είναι σίγουρα πιο πολύ για το show, η έκδοση παραγωγής της A-Class θα μοιράζεται σίγουρα πολλά με την Concept.

Μια Benz με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η Concept A θα έχει και τούρμπο και direct-injection τεχνολογία. Ο BlueEFFICIENCY 2.0λιτρος αποδίδει 210 ίππους. Με σύστημα διπλού συμπλέκτη το Concept A θα έχει – φυσικά, τα τεχνικά στοιχεία που περιμένεις από όχημα του 2012: σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, Adaptive Brake Assist, και άλλα… μύρια ακρωνύμια που σημαίνουν ουσιαστικά τσιπάκια σε κάποιο σημείο του αμαξώματος.

Επισήμως στο 2011 New York Auto Show και το Auto Shangai 2011 – τι σας λέει η επιλογή της Κίνας;