Όπως γράφει το digitimes η Sharp έχει αποφασίσει να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή στα εργοστάσια 8ης και 10ης γενιάς. Πρόκειται για εργοστάσια που παράγουν panel για τηλεοράσεις και είναι μια επίπτωση αναμενόμενη από την σεισμό της 11η Μαρτίου, λένε πηγές της βιομηχανίας.

To 8G – όγδοης γενιάς, εργοστάσιο σήμερα δουλεύει στο 40% των δυνατοτήτων του ενώ το εργοστάσιο δέκατης γενιάς (10G) στο 60-70% τη δυναμικότητας του, με το 70% των συνδυασμένων δυνατοτήτων των δύο εργοστασίων να χρησιμοποιεί η ίδια η Sharp και το υπόλοιπο 30% η Sony και η Philips, είπαν πηγές.

Η Sharp αποφάσισε να μειώσει τη χρήση των εργοστασίων στην Ιαπωνία καθώς η καταναλωτική δύναμη στην ιαπωνική αγορά μειώθηκε σημαντικά ως αποτέλεσμα του σεισμού. Έτσι αυξήθηκαν τα αποθέματα των LCD τηλεοράσεων στην Ιαπωνική αγορά, είπαν πηγές, που σημείωσαν πως η παραγωγή για στα δύο εργοστάσια υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσει για 1-2 μήνες, ανάλογα με την κατάσταση στην αγορά.

Το παγκόσμιο αντίκτυπο πάντως στην αγορά των LCD panel θα είναι σχετικά μικρό αφού είναι hi end panel με στόχευση κυρίως στο ιαπωνικό κοινό και τις ακριβές συσκευέςμ, λένε οι πηγές.

Άλλοι εκτιμούν πως η ταϊβανέζικη Chimei Innolux (CMI) και η Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) αναμένεται να λάβουν παραγγελίες για OEM panel ή ολόκληρες LCD TV από τη Sharp, όπως λέει αναφορά των Commercial Times.