Το Motorola Xoom tablet πούλησε μόλις 100.000 μονάδες, πέντε εβδομάδες μετά την έναρξη των πωλήσεων στις ΗΠΑ, λέει έρευνα της Deutsche Bank.

Το tablet με το λειτουργικ Android Honeycomb, που βγήκε στην αγορά με… φανφάρες στις 24 Φεβρουαρίου και την περασμένη Πέμπτη έφτασε Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. μάλλον απέτυχε και κερδίσει την προσοχή τους tech κοινού.

Το νούμερο έρχεται με τον υπολογισμό από την τράπεζα των tablet με λειτουργικό για tablet Honeycomb OS. Καθώς το Xoom είναι η μόνο συσκευή που είναι διαθέσιμη σε παρόχους με το συγκεκριμένη λειτουργικό η… λογική των αναλυτών είναι σωστή.

Δεν είναι το iPad 2 killer…

Με το μηχανάκι με το μήλο να έχει πουλήσει 2.5 εκατομμύρια iPad 2 το Μάρτιο φαίνεται πως το μέγα ζήτημα δεν είναι τα τεχνικά αλλά το Honeycomb λειτουργικό που είναι ακόμη… ‘φρέσκο’.

Επιπλέον δεν υπάρχει εκτεταμένος κατάλογος app ενώ και το κόστος είναι ζήτημα – παρά τα ανώτερα τεχνικά σημεία όπως η οθόνη.

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ είναι το Xoom και η Motorola που θα αποτελέσουν σήμερα άμεσο αντίπαλο για την Apple. Η Motorola δεν επιβεβαιώνει ή ακυρώνει τις εκτιμήσεις επισήμως.