Είναι και αυτή μια ‘μάχη’ που όμως έχει μείνει… μέσα στο αυτοκίνητο. Πρόκειται για τα συστήματα που βρίσκονται μέσα στο ταμπλό του αυτοκινήτου και εδώ τώρα… ξεκινάμε!

Σκοπός είναι η έρθει και εδώ η εξέλιξη με τα συστήματα να αποτελούν πλέον ‘ανοιχτές’ πλατφόρμες όπως γίνεται στα smartphone και τα tablet…

H Ford έχει στις ΗΠΑ το δικό της σύστημα με την ονομασία Sync, ενώ η Tesla έχει επίσης για τα ηλεκτρικά της οχήματα μια άλλη λύση. Τώρα οι Microsoft και Toyota αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν τη νέα πλατφόρμα που, όπως είναι πλέον η νέα… ‘μόδα’ είναι στο cloud.

Η πρώτη ανακοίνωση δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες αλλά είναι προφανές πως δεν είναι ένα απλό σύστημα GPS με χρήση του Bing. Η Microsoft ελπίζει να τοποθετηθεί ως ο ‘συνδετικός κρίκος’ ανάμεσα σε οδηγούς/επιβάτες και τα αυτοκίνητα τους.

Η νέα πρωτοβουλία θα εστιάσει στα υβριδικά του 2012 για την Toyota αλλά και τα ηλεκτρικά της οχήματα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η διαχείριση από απόσταση της κατάστασης της μπαταρίας. Η διαχείριση της ισχύος και της εμβέλειας είναι κάτι που δεν έχει εκτιμηθεί ιδαίτερα από τις εταιρίας ούτε έχουν δουλέψει ‘υπερωρίες’ για αυτήν, αλλά με τη συνεργασία που θα λάβει μορφή ¥1 δισεκατομμυρίου (~$12 εκατομμύρια) η επένδυση θα είναι υπό τη διαχείριση του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Toyota “Media Service”.

Οι υπηρεσίες σχεδιάζεται να λανσαριστούν το επόμενο έτος αλλά το πλήρες σύστημα θα είναι έτοιμο για το 2015…