Η απόρρητη υπηρεσία U.S. Defense Advanced Research Projects Agency, η υπηρεσία που οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ως ‘πατέρα’ του Internet αναπτύσσει μια σειρά από υποβρύχια-ρομπότ που θα έχουν σκοπό να εκτελούν επικίνδυνες αποστολές – antisubmarine warfare drones. Η υπηρεσία ετοίμασε ένα… videogame ελπίζοντας πως θα μπορέσει έτσι να χρησιμοποιήσει ως… ‘δοκιμαστές’ της Τεχνητής Ευφυίας τους πολίτες!

Είναι το ACTUV Tactics Simulator, που λανσάρισε η DARPA πριν λίγες ημέρες, ένα εξομοιωτής που προκαλεί τους παίκτες να “εντοπίσουν τα υποβρύχια που κρύβονται” με τρόπους που “δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ξανά”

“Μπορείς να είσαι πιο έξυπνος από τον διοικητή ενός εχθρικού υποβρύχιου και να τον αποτρέψεις από το να φύγει μέσα στο σκοτάδι;” ρωτά η DARPA…

Οι παίκτες θα είναι διοικητές του Anti-Submarine Warfare (ASW) Continuous Trail Unmanned Vessel (ACTUV), ουσιαστικά ενός υποβρυχίου κυνηγού-ρομπότ. Τα υποβρύχια που ‘κυνηγάς’ χρησιμοποιούν νοημοσύνη με βάση “πραγματικές πρακτικές αποφυγής” που χρησιμοποιούν οι κανονικοί διοικητές τους σε πόλεμο.

Είναι δωρεάν και έχει μονά και multiplayer παιχνίδια αλλά και πίνακα με σκορ…