Η eBay ανακοινώνει την αγορά του τουρκικού διαδικτυακού τόπου δημοπρασιών GittiGidiyor.

Η συμφωνία έρχεται ως συνέχεια της αγοράς από το eBay ενός μειοψηφικού πακέτου στην εταιρία το 2007. Με τη νέα επένδυση το eBay θα έχει το 93% των μετοχών της GittiGidiyor. Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι της συμφωνίας.

Ένα site που λανσαρίστηκε το 2001, το GittiGidiyor έχει περισσότερους από 6.4 εκατομμύρια εγγεργραμμένους χρήστες. Είναι ουσιαστικά ένα κλώνος του eBay με εστίαση όμως στην Τουρκική αγορά. Η επιχείρηση ενσωματώνει και μια υπηρεσία για πληρωμές μεταξύ του πωλητή και του αγοραστεί.

Οι μεγαλύτερες κατηγορίες στο GittiGidyor είναι η Μόδα και τα Καταναλωτικά Ηλεκτρονικά. Εκτός από το eBay η εταιρία προηγουμένως είχε λάβει χρηματοδότηση και από την iLab Ventures, εταιρία που ίδρυσε ο Mustafa E. Say.

Η eBay πιστεύει ακόμη πως η κίνηση και η χρήση της συγκεκριμένης αγοράς θα αυξηθεί αφού η Τουρκία είναι η 12η στον κόσμο αγορά σε χρήση Internet με διείσδυση 45%.

Ο κύριος Serkan Borançılı, συν-ιδρυτής και πρόεδρος της GittiGidiyor σε δήλωση του είπε: Το να γίνουμε μια εταιρία eBay είναι μεγάλη υπερηφάνεια για την GittiGidiyor…, μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μας και να επωφεληθούμε από τις καλύτερες πρακτικές παγκοσμίως ώστε αν βελτιώσουμε την ηγετική μας θέση στην Ευρωπαϊκή ecommerce.

Σε άνοδο η Τουρκία…