Υπάρχουν δύο ‘δρόμοι’: ο ένας είναι να κάνεις κάτι πρωτότυπο για να τραβήξεις την προσοχή του κόσμου, ο άλλος απλά να πάρεις κάτι που υπάρχει ήδη και να το βελτιώσεις κάνοντας το ταχύτερο και καλύτερο. Ίσως δηλαδή ένας βελτιωμένος τροχός είναι η λύση που θα… πουλήσει περισσότερο!

Η Microsoft αποφάσισε να προχωρήσει λοιπόν σε αυτό ακριβώς το μονοπάτι και να λανσάρει το Microsoft StreetSide, μια υπηρεσία που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το Google StreetView. Και αυτή τη φορά η έναρξη της υπηρεσίας θα γίνει πρώτα από την Ευρώπη..

Έτσι λοιπόν το γνώριμο θέαμα των αυτοκινήτων με μια ειδική πανοραμική κάμερα στην οροφή άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στο Λονδίνο. Τραβούν φωτογραφίες και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά σε βασικές πόλεις της Ευρώπης από τον Μάιο και μετά…

Η υπηρεσία πάντως έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της σε 56 αμερικανικές πόλεις και κωμοπόλεις ενώ η Microsoft σκοπεύει να μάθει από τα λάθη της Google και να αποφύγει ζητήματα ιδιωτικότητας που έχουν σχέση και με τα Wi-Fi δεδομένα μιας περιοχής.

Η Microsoft ισχυρίζεται πως δεν θα επικεντρωθεί σε όλους τους δρόμους αλλά θα εστιάσει σε σημεία όπου άτομα θέλουν να αναζητήσουν υπηρεσίες..