Μια σχετική αναστάτωση δημιούργησε η Sony Ericsson την Τετάρτη με το λανσάρισμα του δικού της καναλιού στο Android Market. Η κατηγορία περιελάμβανε και επίσημες apps αλλά και προτάσεις όπως και αποκλειστικούς τίτλους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δε και για χώρος ειδικών προσφορών και πωλήσεων για επιλεγμένες apps.

Η κίνηση θα οδηγήσει ίσως σε περιορισμένη λειτουργικότητα της app ενώ το κανάλι της Sony Ericsson θα διώξει το τμήμα My Apps στη home page της Αγοράς. Κάποιοι που χρησιμοποιούν ήδη έχουν σχετικές ενστάσεις με ένα ειδικό κανάλι αν και συμφωνούν με κάποια έξτρα λειτουργικότητα που μπορεί να φέρουν αυτές οι εφαρμογές.
It should be live today but is dependent on individual carriers. “Most” will get it, Sony Ericsson said.

Το βήμα είναι πρωτοφανές για έναν κατασκευαστή κινητών Αndroid και μένει να δούμε πως θα το δει η αγορά αφού δημιουργείται ένα ‘ξεχωριστό τμήμα’ στο ‘κατάστημα’ και έτσι δίνεται η δυνατότητα για πιο ειδικά χαρακτηριστικά. Τα Windows Phone 7 ήδη έχουν το δικό τους τμήμα-μέσα-στο-τμήμα για το λειτουργικό τους.

Σε κάθε περίπτωση είναι ειδικές επιλογές στην Μεγάλη Εποχή των apps και μένει να δούμε αν θα κάνουν τα ηλεκτρονικά ‘καταστήματα’ εφαρμογών,’ πολυκαταστήματα’…