Δεν είναι και η πιο απλή διαδικασία το να ξεκινήσεις για να κάνεις μαθήματα πτήσεις ή και να αποκτήσεις το κατάλληλο δίπλωμα. Οπότε… δείτε τι σκέφτηκε ένα ‘τρελός’ Φιλανδός!

Είναι μηχανικός αεροναυπηγικής και ονομάζεται Aki Suokas. Ο κύριος αυτός πρόσφατα λοιπόν λανσάρισε ένα μονοθέσιο μηχάνημα που ονόμασε FlyNano και επέδειξε στην φετινή έκθεση Aero Friedrichshafen. Αυτό το απίστευτα ελαφρύ όχημα από ανθρακονήματα δε επιπλέον απογειώνεται και προσγειώνεται στη θάλασσα!

Καθώς είναι τόσο ελαφρύ, το FlyNano εμπίπτει σε κατηγορία που δεν κατατάσσεται ως αεροπλάνο οπότε στις περισσότερες χώρες δεν χρειάζεσαι άδεια για να το πετάξεις!

Με εκπέτασμα πτέρυγας σχεδόν 5 μέτρα και μάξιμουμ βάρος απογείωσης 200 κιλά, φτάνει τα 140χλμ/ώρα! Το δε FlyNano βγαίνει σε τρεις παραλλαγές, μια με μοτέρ ηλεκτρικό 20kW και δύο με βενζίνη 24 και 35 ίππους.

Η πιο ακριβή έκδοση κοστίζει 27.000 ευρώ και δεν είναι για τον.. καθένα αλλά το να πετάς χωρίς δίπλωμα;! Και μη νομίζετε πως είναι πρωτότυπο. Το FlyNano είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία και παράδοση σε τρεις μήνες.

Δείτε και την επίσημη FlyNano σελίδα.