Η Mozilla έχει προσθέσει ένα νέο κανάλι στο πρόγραμμα του Firefox σε μια κίνηση που στοχεύει στο να βγαίνει στο κοινό όλο και μεγαλύτερο τμήμα του κώδικα σε διάφορα στάδια της… ‘κύησης’ πριν από έναν νέο browser…

Η τελευταία μετατροπή στο roadmap του open-source κώδικα είναι μια άλλη ‘απάντηση’ προς την Google που μέχρι σήμερα έχει το πλέον ισχυρό ‘φρούριο’ στη μάχη του PR. Σήμερα ο Chrome έχει… ‘νέα’ ανά έξι εβδομάδες. Και είναι χαρούμενοι οι δοκιμαστές…

Εν τω μεταξύ η Google ρίχνει συνέχεια νέα builds του browser της και οι Mozilla και Microsoft δίνουν ακόμη μεγαλύτερο αγώνα για να έχουν τα ίδια μαρκετίστικα οφέλη.

Το πρόγραμμα είναι έξυπνο επειδή στην πραγματικότητα επιτρέπει στην Google να δίνει ένα πιο μετρημένο μήνυμα για το που έχει φτάσει στην ανάπτυξη του. Το ίδιο κάνει και η Mozilla τώρα που ήδη επιβεβαίωσε από τον Φεβρουάριο πως πλέον θα πηγαίνει σε αναβαθμίσεις ανά τρίμηνο με τον Firefox..

Την Τρίτη λανσάρισε το κανάλι “Aurora channel” σαν μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για να δημιουργήσει ‘κανάλια’ που θα παραδίδουν σε χρήστες ΄”…χαρακτηριστικα σε διάφορα επίπεδα ποιότητας και φινιρίσματος” έτσθ έγραψε ο διευθυντής engineering της πλατφόρμας Damon Sicore στο Mozilla blog.

Σημείωσε δε πως οι εκδόσεις του Aurora “ίσως να μην είναι τόσο σταθερές όπως οι beta ή τελικές releases.”

Το πρώτο κύμα των test build is εδώ δίνουν εικόνα του κώδικα των Firefox 5 και Firefox 6.