Η αποκάλυψη θα γίνει στο 2011 Shanghai Auto Show. Εκεί, με την ελπίδα πως θα ‘κλέψει’ μερίδιο από την προσοχή των ανθρώπων της μεγαλύτερης αγοράς του πλανήτη, η Peugeot θα αποκαλύψει το εικονιζόμενο SXC Concept, μια μελέτη για ένα μοντέρνο crossover που ‘εξελίσσει’ τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας και έχει ετοιμαστεί από το εκεί Κέντρο Σχεδιασμού της εταιρίας το Chinese Styling Center.

Με το SXC Concept, η Peugeot χρησιμοποιεί τη σχεδιαστική γραμμή του SR1 του 2010, αυτή τη φορά για τα crossover, μετά το τετραθέσιο BB1 city car και το διθέσιο EX1 roadster όπως και το HR1 ‘αστικό crossover.’

Σχεδιασμένο στο China Tech Center στη Shanghai, το SXC (Shanghai Cross Concept) συνδυάζει τυπικά SUV στοιχεία όπως θέση σε υψηλό σημείο και αίσθηση ασφάλειας και προστασίας, με πιο μοντέρνο, ραφιναρισμένο στιλ.

Μπροστά η “επιπλέουσα” γρίλια που μοιάζει ανεξάρτητη γραφιστικά ενώ τα κλασικά γατίσια μάτια με τεχνολογία LED είναι τα φώτα. Οι πόρτες ανοίγουν ανάποδα, υπάρχουν κάμερες πίσω όρασης και φώτα με σχήμα boomerang πίσω.

Οι τεράστιοι, όμοεφοι τροχοί των 22” βοηθούν να σχεδιαστεί ένα όχημα με μήκος 4.870 μέτρα, ύψος 1.610 μέτρα και πλάτος 2.035 μέτρα. Μεγάλο αυτοκίνητο…

Από κινητήρα υπάρχει η τεχνολογία HYbrid4 με μια μονάδα που αποδίδει 218 ίππους από 1.6 λίτρα και έναν ηλεκτροκινητήρα 70 kW για τους πίσω τροχούς.

Ένα εξάρι κιβώτιο και κατανάλωση 5.8 λιτρων/100 χλμ. με ρύπους CO2 143 γραμμάρια/χλμ.