Έχουμε μιλήσει αρκετά για αυτή την ιστορία. Και η αλήθεια είναι πως η πληρωμή με το κινητό ως e-πορτοφόλι είναι κάτι που έρχεται…

Από την άλλη υπάρχει και πολύ hype σε αυτές τις ‘προφητείες’ για τα την συγκεκριμένη τεχνολογία και σύμφωνα με τις αναλύσεις όπως αυτή της Juniper Research, μόλις ένα στα πέντε smartphone θα έχει ένα τσιπ με τεχνολογία NFC μέχρι το 2014: αυτό μεταφράζεται σε 300 εκατομμύρια συσκευές. Οι μισές από αυτές λένε οι εκτιμήσεις πως θα παραδοθούν σε καταναλωτές στις ΗΠΑ ενώ ένα εκατομμύριο θα πουληθούν στη Γαλλία. Σίγουρα μια βελτίωση από την εκτίμηση της Juniper για το 2009 που έδινε αναλογία ένα-προς-έξι το 2014.

Για τους φαν της τεχνολογίας αυτό είναι κάπως απογοητευτικό αφού σημαίνει πως πρέπει να μείνουν με τις κλασικές πιστωτικές κάρτες για μερικά χρόνια ακόμη, εκείνοι όμως που είναι ακόμη πιο στεναχωρημένοι είναι οι εταιρίες με τα κουπόνια. Βλέπετε η έρευνα λέει πως τεχνολογίας NFC θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για deals μέσω κουπονιών παρά για συναλλαγές μέσω ασύρματης δικτύωσης.

Φυσικά η Αpple θα είναι από τις εταιρίες που θέλουν ένα ‘κομμάτι’ της δράσης και όπως είναι σχεδόν βέβαιο μια από τις αιτίες της καθυστέρησης του επόμενου μοντέλου είναι και η NFC τεχνολογία. Η Apple και άλλοι παίκτες της Silicon Valley από την άλλη θα έχουν στην άλλη, αντιπέρα ‘όχθη’ και τον ανταγωνισμό των παρόχων που θέλουν να είναι ΕΚΕΙΝΟΙ που θα διαχειρίζονται εκατομμύρια συναλλαγές.

Και φυσικά, οι εταιρίες των πιστωτικών καρτών, τι θα γίνει για να μείνουν ικανοποιημένες;