Φαίνεται πως πέρα από την εργοστασιακή (native) USB 3.0 υποστήριξη της AMD στις πλατφόρμες Sabine και Lynx με το Fusion Controller Hub, είναι επιπλέον επιβεβαιωμένο πως η AMD θα είναι πρώτη στην αγορά με υποστήριξη για το νέο πρότυπο με τα AMD A75 και A70M chipset.

Από την άλλη, η μεγάλη αντίπαλος της, η Intel δεν θα παρέχει εξαρχής native υποστήριξη μέχρι το 2012 ή αλλιώς όπως έχουμε ήδη πει, με την πλατφόρμα Ivy Bridge.

Η επιβεβαίωση πως η AMD θα παρέχει native USB 3.0 υποστήριξη ήρθε από την επίσημη βάση δεδομένων USB-IF. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων σύμφωνα με το Fudzilla, δίνει τα A75 FCH και A70M FCH με θύρες USB 3.0. Είναι πιθανότατα οι παραλλαγές Hudson-M3 για φορητούς και για desktop η Hudson-D3 και αυτή η κίνηση της εταιρίας σημαίνει πως με native USB 3.0 υποστήριξη από την AMD η δουλειά των κατασκευαστών (OEM) θα είναι πιο εύκολη.

Είναι προφανές πως Intel στέκεται… σθεναρά πίσω από την τεχνολογία Light Peak, δηλαδή την Thunderbolt που σήμερα υπάρχει στα Apple MacBook Pro. Η κατάσταση πάντως περιπλέκει τις διαδικασίας για τους κατασκευαστές ενώ η AMD ουσιαστικά τα ‘παίζει όλα’ με τη σειρά Fusion.

Μάχες στρατηγικής…