Το πρωτο… ‘είδαμε’ μέσα από ένα καταπληκτικό διαφημιστικό teaser στο διάλειμμα του αγώνα supebowl στις ΗΠΑ…

Τώρα και επισήμως η Volkswagen βγάζει το πέπλο από την τρίτη γενιά του θρυλικού σκαραβαίου: είναι το 2012 Beetle. Πιο μακρύ και πιο φαρδύ από τον προκάτοχο του, το νέο όχημα σύμφωνα με τον Γερμανό κατασκευαστή διατηρεί τη γραμμή του πρώτου θρυλικού σκαραβαίου με λίγο από το Ragster Concept μέσα στη νέα σχεδιαστική ‘συνταγή’: το αποτέλεσμα είναι πιο επιθετικό look…

To τελικό σχέδιο παραγωγής λοιπόν, είναι ένα τετραθέσιο όχημα με κανονικό πίσω κάθισμα που διπλώνει για περισσότερο χώρο αποσκευών. Στην Ευρώπη θα έχουμε την επιλογή από τέσσερις κινητήρες με πιο μικρό τον 1.2 και κορυφαίο τον 2.0λιτρο τούρμπο. Υπάρχει και ένα 1.6 λίτρων turbo diesel.

Ειδικά ο τελευταίος έχει 105 ίππους και μεγάλη αυτονομία με start/stop σύστημα και σύστημα ανάκτησης ενέργειας – intelligent battery regeneration system, όπως το KERS της F1.

Στην πιο… fun πλευρά της γκάμας, η εταιρία προσφέρει το 2012 Beetle με τον 2.0λιτρο με τούρμπο όπως είπαμε και περίπου 200 ίππους. Όπως το Golf GTI η μετάδοση διαθέτει το διαφορικό τεχνολογίας XDS electronic differential lock στον στάνταρ εξοπλισμό.

Επισήμως στο Shanghai Motor Show και το New York Auto Show αυτή την εβδομάδα…