Η Dropbox ανακοίνωσε μια σειρά από… ‘νούμερα-επιτεύγματα’ σήμερα το πρωί.

Η υπηρεσία για backup φακέλων και sharing ιδρύθηκε το 2007 από τους κυρίους Drew Houston και Arash Ferdowsi και έχει πλέον 25 χρήστες με 200 εκατομμύρια φακέλους να ‘σώζονται’ καθημερινά και περισσότερους από 1 εκατομμύριο κάθε πέντε λεπτά.

Σίγουρα μια σημαντική αύξηση από τους 4 εκατομμύρια χρήστες που είχε η εταιρία πριν από έναν χρόνο (δύο εκατομμύρια στα τέλη του 2009). Το Dropbox επιτρέπει να συγχρονίζονται φάκελοι σε μια ευρεία γκάμα από media για πολλές πλατφόρμες και συσκευές και είναι ένα ‘κουτί’ με τη μορφή cloud όπου έχεις πρόσβαση από παντού. Με συγκεκριμένο κόστος, ‘αγοράζεις’ χώρο για τα δεδομένα σου και τα έχεις διαθέσιμα από κάθε συσκευή…

Ουσιαστικά είτε σε desktop software και τα συνήθη OS είτε σε φορητές συσκευές. Απλά και όμορφα…

Σήμερα δε λανσαρίστηκε και μια αναβάθμιση για τα iPhone και iPad με επιπλέον φιλικότητα στη χρήση και άνοιγμα/διαχείριση φακέλων. Η εταιρία έχει ‘μαζέψει’ πρόσφατα και χρηματοδότηση $7.2 εκατομμυρίων από το fund Sequoia Capital, την εταιρία Accel Partners και άλλους ενώ η όλη νέα ‘μόδα’ του cloud computing βοηθά για την επέκταση της υπηρεσίας.

Δουλεύει πάντως, και μάλιστα – σε γενικές γραμμές, σωστά…