Σε επιθετικό ‘τέμπο’ η Intel που σχεδιάζει να λανσάρει τον πρώτο της επεξεργαστή με τεχνολογία Many Integrated Core (MIC) και χρήση διαδικασίας κατασκευής στα 22nm. Η εταιρία είπε πως αναμένει να έχει περισσότερα από 100 developer sites για MIC μέχρι το τέλος του 2011.

Οι add-on accelerators στην αρχιτεκτονική Intel MIC micro-architecture παρέχουν τη δυνατότητα για ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές ‘παράλληλης αρχιτεκτονικής’ σε συστήματα υψηλών επιδόσεων. Τέτοια συστήματα είναι που χρησιμοποιούνται για επιστημονικές μελέτες και για παράδειγμα, πρόβλεψη καιρού.

Όπως όμως η AMD FireStream και η Nvidia Tesla, η Intel δεν θέλει την τεχνολογία της να αντικαταστήσει επεξεργαστές αλλά να χρησιμοποιηθεί για να επιταχυνθούν κάποιες εφαρμογές.

Η εταιρία επιμένει πως η x86 συμβατότητα θα δώσει στην τεχνολογία MIC μοναδικά πλεονεκτήματα όπως είπε ο κύριος Kirk Skaugen, αντιπρόεδρος αρχιτεκτονικής για την Intel σε ομιλία του στο Intel Developer Forum (IDF) όπου είπε πως η τεχνολογία MIC θα είναι κάτι σαν συν-επεξεργαστής που θα χρησιμοποιεί τους ίδιους compilers, τα ίδια εργαλεία όπως και το ίδια ισχύ VTunesthat όπως το 90% των υπολογιστών στο Top 500.

Νέες PCI Express κάρτες με 50 πυρήνες σε τεχνολογία 22nm ενώ η εταιρία έχει δώσει τον πλατφόρμα δοκιμών με την ονομασία Knights Ferry MIC σε επιλεγμένους developers…