Σε μια επένδυση με αξία $100 εκατομμύρια θα προχωρήσει η Google, ένα σχέδιο με την ονομασία Shepherds Flat Wind Farm. Το όλο σχέδιο θα οδηγήσει στο μεγαλύτερο ‘εργοστάσιο’ παραγωγής αιολικής ενέργειας στον κόσμο, – συνολικά ανεβάζει τις επενδύσεις της εταιρίας των γνωστών μηχανών αναζήτησης στα $350 εκατομμύρια.

Η Google ανακοίνωσε πως θα επενδύσει $100 εκατομμύρια στην φάρμα “Shepherds Flat Wind Farm”, που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του είδους της όταν θα ολοκληρωθεί το 2012.

To “Shepherds Flat”, που είναι σήμερα υπό κατασκευή στο Arlington των ΗΠΑ, υπολογίζεται πως θα παράγει 845 megawatt ενέργειας που είναι “αρκετή για να δώσει ενέργεια σε περισσότερα από 235,000 σπίτια,” όπως λέει η Google σε δήλωση της στο website της.

“Θα είναι η πρώτη εμπορική φάρμα ανεμογεννητριών στις ΗΠΑ που θα χρησιμοποιεί, σε μεγάλη κλίμακα, τουρμπίνες με μόνιμες γεννήτριες μαγνητών, μια επαναστατική τεχνολογία που βελτιώνει την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία,’ λέει η εταιρία.

Η ενέργεια που θα παράγεται από τη φάρμα Shepherds Flat Wind Farm θα πωλείται στην εταιρία Southern California Edison. Είναι η πιο πρόσφατη από τις ενέργειες της εταιρίας που συνολικά έχει βγάλει από τον… κουμπαρά της ρευστότητας της $350 εκατομμύρια.

Μόλις πριν λίγες ημέρες είχαμε και άλλα $168 εκατομμύρια που επενδύθηκαν σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο στην έρημο Mojave με χρήση δανείων $1.6 δις και από την αμερικανική κυβέρνηση ενώ θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του εργοστάσιο

Επενδύσεις όχι μόνο για το… καλό της μαμάς γης αλλά και για να διευρύνει τις πηγές εσόδων της.