Από την στιγμή που η Intel δεν θα ρίξει στην αγορά tablet με το – νεκρό – Nokia MeeGo και τα Windows 8 – που θα στηθούν μεν για tablets αλλά θα τρέχουν με επεξεργαστές ARM, φαίνεται πως η εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής επεξεργαστών σκέφτεται να ποντάρει στα… σίγουρα!

ΠΡΕΠΕΙ να μπει στα tablet η πολυεθνική και το ξέρει οπότε σκέφτεται μια εναλλακτική λύση: το Android.

Μια νέα σειρά αναφορών κυκλοφορούν σήμερα που μιλούν για σχέδια της εταιρίας να κυκλοφορήσει μια σειρά από Intel Android tablet και μάλιστα φέτος. Με ητν ονομασία PRC Plus, το όλο project στοχεύει στο να δούμε την Intel να λανσάρει Android 3.0 tablet με τους δικούς της επεξεργαστές. Με τον Intel CEO να ανακοινώνει πως έχουν λάβει τον πηγαίο κώδικα του Honeycomb (source code) στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, δεν είναι και μια εξέλιξη που προκαλεί έκπληξη…

Οι Ιntel x86 επεξεργαστές έχουν ανώτερες επιδόσεις σε υπολογιστική ισχύ από τα αντίπαλα ARM τσιπάκια αλλά η Intel δεν μπορεί να μικρύνει την τεχνολογία ώστε να την κάνει να δουλέψει με μικρότερη ισχύ: ουσιαστικά τα τσιπ με σχεδίαση ARM είναι πολύ πιο… ‘λιτοδίαιτα’ και αυτό η Intel θέλει να το πετύχει με τους Oak Trail.

Το επερχόμενο τσιπ για smartphones που έχει στα σκαριά η Intel είναι το τεχνολογίας κατασκευής 32 νανομέτρων Medfield με το οποίο ο Otellini είπε πως “δουλεύουν με ποικιλία κατασκευαστών” που το “…επαινούν για τις εντυπωσιακές του επιδόσεις, ειδικά στην αναπαραγωγή HD βίντεο.”

Μια σειρά από Android tablets που θα γράφουν “Intel inside”; Θα το δούμε και αυτό…