Η Sony Corp αποφάσισε να αναβάλει την αύξηση του μεριδίου της στη θυγατρική που έχει μαζί με την Sharp για κατασκευή τηλεοράσεων.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Περιφέρεια Osaka και η αιτία για την αναβολή της απόφασης έχει σαν αιτία το ισχυρό γιεν που αποτρέπει τις τιμές των ιαπωνικής κατασκευής LCD οθονών να είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με οθόνες από άλλες χώρες, είπαν πηγές της εταιρία την Τρίτη.

Η Sony σκοπεύει να αφήσει χρονικό διάστημα να περάσει μέχρι να αποφασίσει αν χρηματοδοτήσει την επένδυση στην Sharp Display Products Corp, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, λένε οι ίδιες πηγές.

Ο Sony επένδυσε 10 δισεκατομμύρια γιεν στη μονάδα της Sharp το 2009 και είχε σκοπό να αυξήσει το ποσοστό της στο 34% μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, από το 7% που διατηρεί σήμερα.

Αν και είναι στον ‘πάγο’ το σχέδιο η Sony σκοπεύει να βελτιώσει το ποσοστό κέρδους της στις αγορά των τηλεοράσεων αγοράζοντα πάνελ από πηγές της Ταϊβάν και της Κορέας για το επόμενο τουλάχιστον διάστημα.

Τα LCD panel είναι βασικό ‘δομικό στοιχείο’ για το ‘χτίσιμο’ μιας τηλεόραση αν και η ιαπωνική εταιρία ποντάρει στην μηχανολογική εξέλιξη των τηλεοράσεων της με εξελιγμένα ηλεκτρονικά ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη ‘υπεροχή’ στο παιχνίδι της καλύτερης tv…