Η Taser International, η εταιρία πίσω από τα γνωστά όπλα ακινητοποίησης ανακοίνωσε ένα νέα μοντέλο. Είναι το όπλο του… “Δικαστή Ντρέντ”, το δίκαννο Taser X2 που μπορεί να εκτοξεύσει δύο ηλεκτροφόρα καλώδια…

Η εταιρία είχε ήδη βγάλει στην κυκλοφορία ένα μοντέλο για τρεις βολές, το X3 που είναι διαθέσιμο ως ειδικό μοντέλο για την άγρια φύση και όχι τους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο δεν ήταν επιθυμητό για τους καταναλωτές αφού ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και για τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Taser περιγράφει το νέο X2 ως τη “συσκευή που σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες του καταναλωτή” και “ειδικά για τις δυνάμεις ασφαλείας”. Έχει παρόμοιο μέγεθος με ένα κανονικό, μιας βολή Taser X2.

Όπως όλα τα Tasers, το X2 δουλεύει με το να αποστέλλει δύο βελάκια με πολύ λεπτά καλώδια. Αν τα βελάκια έρθουν στην κατάλληλη απόσταση σε επαφή με το σώμα του ατόμου τότε ηλεκτρική τάση χτυπά το σώμα που πέφτει στο πάτωμα.

Το συγκεκριμένο όπλο, που έχει και φανατικούς πολέμιους, πάντως είναι, όπως λένε οι υπέρμαχοι, πολύ λιγότερο επιζήμιο από τα άλλα μέσα που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Όλη η κουβέντα πάντως δεν έχει βλάψει τις πωλήσεις της Taser International…