Για ποιο λόγο είναι απαραίτητα αλλεπάλληλα στρώματα από πλαστικό, χαρτί και χαρτόνι για να… αλιεύσεις το μηχάνημα που αγόρασες;

Και βέβαια μια ακόμη ερώτηση: υπάρχει πιο αποδοτική συσκευασία που θα προστατεύει αλλά θα είναι και πιο αποδοτική και καταστροφική για το περιβάλλον; Η δημιουργία συσκευασιών με έμπνευση τα origami είναι μια απολύτως έξυπνη και εφικτή λύση ενώ οι εταιρίας δίνουν τη μάχη της λιγότερης συσκευασίας και για λόγους οικολογίας και για λόγους οικονομίας.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν και εταιρίες που ειδικεύονται στην εξεύρεση λύσεων. Μια από αυτές είναι η ModusLink που έχει ειδικότητα την αλυσίδα προμηθειών και έχει κάνει την έρευνα της για το πόσο CO2 γλυτώνει ο πλανήτης με έξυπνο πακετάρισμα.

Στο εταιρικό της blog η εταιρία έγραψε πως οι αλλαγές που κάνει στις τεχνικές πακεταρίσματος η εταιρία έχουν μέχρι σήμερα “μειώσει κατά 4.085 μετρικούς τόνους τους ρύπους, το αντίστοιχο 672 επιβατικών οχημάτων και 8,254 βαρελιών πετρελαίου,”. Τα νούμερα δεν είναι διαστημικά αλλά σκεφτούμε και τη μείωση κόστους κατά $6.2 εκατομμύρια ΜΟΝΟ για μια μικρή εταιρία, φανταζόμαστε τη συνολική εικόνα αν όλες οι πολυεθνικές πράξουν τα δέοντα…

Δείτε το infographic, έχει ενδιαφέρον…