Όλα τα σημάδια πλέον ‘μιλούν’ για ένα Amazon tablet στο προσεχές μέλλον και θα είναι ένα μηχάνημα που με το ψηφιακό του περιεχόμενο θα είναι ειδικά για την Amazon και δεν θα είναι άμεσος ανταγωνιστής του iPad.

Τις φιλοδοξίες της η Amazon για ένα δεν τις κρύβει και ο ιδρυτής του Engadget, Peter Rojas, υποστηρίζει πως: “Είναι ένα ανοιχτό μυστικό πως η Amazon δουλεύει πάνω σε ένα Android tablet και (είναι)… 99% βέβαιο πως θα το κατασκευάσει η Samsung για αυτούς.”

Ο Rojas πιστεύει πως η συγκεκριμένη εταιρία είναι από τις λίγες που μπορούν να ‘τα βάλουν’ στην αγορά tablet με τις μεγάλες δυνάμεις.

Ο γίγαντας των εμπορικών πωλήσεων ήδη έχει μεγάλο όγκο περιεχομένου για ένα tablet, από υπηρεσίες streaming μέχρι και, φυσικά, βιβλία. Υπάρχει επιπλέον το Android app κατάστημα…

Δεν μιλάμε για επανάσταση βέβαια: η Barnes & Noble και το δικό της Nook, είναι επίσης στην ουσία ένα Android tablet με δικό του custom UI στρώμα. Επιπλέιν ένα υβρίδιο e-reader/tablet ήδη είναι σε δοκιμές με υποστήριξη Flash όπως ακούγεται.

Και έτσι έχουμε την περίπτωση της Amazon, που με ένα tablet από εταιρία όπως η Samsung με ένα βασισμένο στο Αndroid οικοσύστημα, το πιο πιθανό είναι πως θα προχωρήσει στη διάθεση περιεχομένου από την Amazon και η πώληση software θα φέρει τα έσοδα.

Η Amazon ΔΕΝ θα πάει για ένα “τα-κάνω-όλα” tablet και δεν μπορεί να δώσει τιμή άνω των $250. Δεν θα πάει για μονομαχία με το iPad το Xoom ή και τα επερχόμενα μοντέλα της Sony.

Πότε; ο κύριος Rojas λέει “πιθανότατα όχι πιο αργά από το καλοκαίρι.”