Μετά τα σενάρια επί σεναρίων που είχαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες για το τι θα πράξει η… ‘κυρία’ Νintendo στην έκθεση στο Λος Άντζελες, και επισήμως σήμερα, στην είδηση της ημέρας, η ιαπωνική εταιρία επιβεβαιώνει πως θα λανσάρει έναν διάδοχο του ‘χτυπημένου’ στις αγορές μηχανήματος της: το επόμενο Wii θα είναι στις αγορές μέσα στο 2012…

Μέχρτι και τον Μάρτιο η Nintendo είχε πουλήσει 86.01 εκατομμύρια Wiis από το 2006 όταν βγήκε στις αγορές η παιχνιδομηχανή. Από την άλλη το 2010 εταιρία ‘χτύπησε’ στο παγόβουνο της έλειψης ενδιαφέροντος: πούλησε μόνο 15.1 εκατομμύρια Wiis παγκοσμίως — ένα 25% μείωσης σε σύγκριση με το 2009 όταν πούλησε μόλις 20.1 εκατομμύρια μονάδες. Σοκ.

Η εταιρία επίσης αποκάλυψε πως στα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για το 2010, είχε σημαντική μείωση στα κέρδη — $825 εκατομμύρια — ένα 66% μείωση σε σύγκριση με το 2009.

Οι μειωμένες πωλήσεις Wii αλλά και τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία ουσιαστικά ‘ανάγκασαν’ την εταιρία να κάνει κάτι αναμενόμενο: να μπει στην άνοιξη επιχειρώντας να λαβώσει αφενός την σημαντική ‘φόρα’ που έχει πάρει το PS3 και αφετέρου την παρουσία του Xbox 360 στην αγορά που κέρδισε πόντους με το Kinect.

Έτσι λοιπόν ήρθε το σημερινό “2012 launch” που είναι ασαφές αλλά με βάση τις αναλύσεις που σας έχουμε κάνει το gadgetfreak.gr σίγουρα σημαίνει φθινόπωρο του έτους και μετά.

Η εταιρία πάντως υποσχέθηκε “…playable unit”, ένα μηχάνημα δηλαδή ή πρόπλασμα για την E3 Expo, που θα λάβει χώρα στις 7 με 9 Ιουνίου στο ζεστό… Los Angeles!

Κάθε εξέλιξη είναι καλή για εμάς. Σωστά!;